Jan Lund i egne ord

Jeg startede min sang-uddannelse på konservatoriet med at studere klaver på konservatoriet i 7 år!

Efter mine konservatorieuddannelser som pianist og siden sanger, har jeg studeret sang hos den danske tenor Tonny Landy i en længere årrække, og siden hos Professor Kirsten Buhl Møller samt Susanna Eken. Der ud over har jeg studeret i London hos Barytonen Thomas Hemsly og i Rom hos hhv. tenoren Angelo Degl´Innocenti samt tidlig-musik eksperten sopranen Margareth Baker-Genovesi.


Undervejs i min karriere har jeg modtaget adskillige priser og legater, blandt andre: Spies fonden – Årets sanger 1994, Operaens Venner, og Dronning Ingrids Romerske Fond.

I Danmrk har jeg sunget på stort set alle landets operascener fra Det Kongelige Teater og Operaen over Den Jyske Opera til alle de små kameroperaer spredt over hele landet.

Progressive opera- og koncertforestillinger i vores eget "DogmeOpera" med sopranen Elsebeth Dreisig. Kammermusik trioen "Carl Nielsen Trio". Talrige oratoriekoncerter over hele landet. Lied og underkoldningskoncerter og meget, meget mere... 

I udlandet har jeg været tilknyttet operahuse i lande som; Østrig, Holland, Belgien, England, Frankrig, USA, Norge, Sverige mv.


Se under CV for at læse et mere udførligt CV af mig ☺️


I 2009 afsluttede jeg en Master i Elite-Sangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – en uddannelse jeg tog sideløbende med min karriere som operasanger. Samme år blev jeg ansat som sanglærer på DKDM.

I dag er jeg ansat som Studielektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og underviser der i sang og sangpædagogik. Desuden underviser jeg på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde, på MGK på Frederiksberg Musikhøjskole samt Sankt Annæ Gymnasium, foruden private sangelever.


Privat er jeg gift med multikunstneren, portrætmaleren Mikael Melbye, og ud over tiden i vores skønne hus midt i Roskilde tilbringer vi så meget af året som muligt i vores hus i Toscana i Italien sammen med vores Dansk/Svenske Gårdhund Totò 😊