Undervisning

“En sangpædagog bør betragte sig som gartner, mere end som billedhugger”


Med en ”Master i Elite-Sangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i hus, blev jeg i 2009 ansat som sanglærer samme sted. I dag er jeg ansat som Studielektor i sang og sangpædagogik på DKDM. Der ud over underviser jeg også i solosang på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde og på MGK på Frederiksberg Musikhøjskole og Sankt Annæ Gymnasium. Desuden har jeg en større skare af private sangelever.Har du lyst til at læse lidt om mine tanker omkring sangundervisning, skal du være velkommen til at læse nærværende ”Metodelære”. Denne metodelære indgik som en mindre del af det samlede speciale, som – ud over den praktiske undervisning – afsluttede min masteruddannelse på DKDM.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende snak om undervisning, og en eventuel aftale om at mødes til en sangtime.


”…En herlig fredag i april 2007 afholdt Jan Lund en inspirerende masterclass for de ældste sangstuderende på Det Jysk Musikkonservatorium. Det blev en givende dag for de unge sangere. Jan er gennemsyret af musik fra yderst til inderst, og formår med stor empati og selvfølgelig autoritet at flytte den studerende både i forhold til teknik, musikalsk formning og musikalsk udtryk. Ud over selve masterclassen deltog Jan også velvilligt i en dialog med de studerende, hvor han generøst videregav af sin store erfaring fra sin sangkarriere.


Jeg ser tilbage på dagen med stor glæde”.


Annette Bo Nielsen – Lektor i klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium.


“Jan Lund gave an excellent master class for “The Oberlin in Italy Program”, in August, 2016, in Arezzo, Italy. It was really helpful to the students as he had professional, fine and varied comments for each of the students he worked with, and each singer was able to change for the better.


Thank You for the splendid master class”.


Daune Mahy – Professor of Singing, Oberlin Conservatory.


“At have haft så mange skønne år med en så god lærer, som har hjulpet med at lægge en lang og holdbar plan for, hvor “vi” skal hen, har betydet alverden. den evige støtte, de gode råd og den udvikling vi har været igennem, gør, at jeg sådan glæder mig til at fortsætte med dig som lærer på konservatoriet”


Niklas de Fries – Operasanger uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.